Hockeyskolor

Om jag räknar rätt så finns det ett femtiotal hockeyskolor som är auktoriserade av det svenska hockeyförbundet. Det blir alltså alldeles för mycket att gå igenom samtliga hockeyskolor, så jag tänkte kika  närmare på några av de mest populära.

HV71 Sommarhockeyskola
HV71 ligger väldigt långt fram inom talangutveckling. De har mycket isytor och har byggt gym och skottramper till deras ungdomslag. De har ett stort antal ungdomar i sina lag och har ett nära samarbete med på högstadium och gymnasieskolor i Jönköping. Det här visar sig även på deras sommarhockeyskola som är en av landets mest populära.

Furudahls Hockeyskola
Fiskens hockeyskola är en av de mest klassiska sommarhockeyskolorna som finns i Sverige. Skolan har nu bytt namn till Furudahls Hockeyskola, men är fortfarande en av de mer populära alternativen. Inför kommande läger har de presenterat både Mikael Wikstrans och Mattias Ekholm som gästinstruktörer.

Lundqvist Goaliecamp
Henrik Lundqvist har ett eget målvaktsläger i göteborg. Lägret går i Frölundas regi och är av lättförklarliga ett av sveriges mest populära läger bland målvakter. Henkes brorsa, Joel, har även han ett läger i Frölunda. Joels läger fokuserar på utespelare.

Maria Rooth Summer Hockey School
Maria Rooth är en av världens bästa damhockeyspelare någonsin. Hon har en egen hockeyskola i halmstad, som fokuserar på tjejer i åldrarna 8 – 24.

Att arrangera skolor är väldigt populärt bland atleter. Dels är det ett sätt att tjäna pengar, men framförallt så är det ett sätt att ge tillbaka. Idrottsstjärnor får tillbaka väldigt mycket i form av goodwill genom att hjälpa barn som vill bli bättre på deras idrott. Det är inte bara inom hockey som det här förekommer. Det är även vanligt inom sporter, som basket, tennis och fotboll.

Om du vill ha mer information om de hockeyskolor som finns i Sverige så skulle vi rekommendera att du besöker swehockey.se. Svenska hockeyförbundet har listat alla deras hockeyskolor på ett överskådligt sätt.